Wednesday 19 April 2017

Munkanelkul,de sok sok uj elmennyel

Egy par honapja megneztuk a Brooklyn cimu filmet. Nagyon ajanlom mindenkinek, nagyon szep film, de a lenyeg, hogy kicsit pont igy erzem magam, mint a filmben. Jobb elet remenyeben a semmibe elindulni.  Persze egy kicsit civilizaltabbak a korulmenyek, de azert nem egyszeru. Nap mint nap jelentkezunk allasokra, egesz nap a telefont bamulom mikor hivnak. Volt mar egy ket interjum, de sajnos meg munka nem jott ossze. Konnyebbnek gondoltuk volna a munkaszerzest, hiszen mindkettonknek eleg jo munkatapasztalata van. De ez itt keves. Ma voltam egy nyilt napon, de felalltam es eljottem, mert kb az utcan kellett volna egy applikaciot reklamozni.. Azert ennyire meg nem vagyok elkeseredve, hogy ilyen vallaljak. Raadasul marketing munkatarskent adtak el az egeszet. Viszont sajnalni es aggodni nem kell. Az utobbi hetekben rendeltem par konyvet, amivel onmuvelem magam. Van idom vegre kialudni magam es nagyokat setalok Fluffyval :)

Hiaba beszelek angolul folyekonyan az otthon toltott 5 ev sokat rontott a tudasomon, meg ugyis, hogy Briannel csak angolul kommunikalunk es a munkam soran is nap mint nap angolul kellett dolgoznom. Igy ennek is orulok, hogy bele tudok razodni az itteni "akcentusba". Szoval az elmult lassan egy honap attol fuggetlenul szorgosan telt, hogy nem dolgozunk. Jovo heten koltozunk az uj lakasba, igy vegre ki is fogunk tudni pakolni es nem a borondbol elunk :)

2 hete Brian kanadai volt egyetemi baratjaval talalkoztunk, vasarnap pedig egy jamaicai fiuval, aki itt el, de ot is az egyetemrol ismeri. Holnap pedig az egyik holland baratja lesz itt, akivel meg a gyakorlata soran lakott egyutt New Orleansban, de Hollandiaban is talalkoztunk parszor amig ott laktunk. Illetve a heten megint megyunk at majd Amyhez, szoval tenzleg nem unatkozunk es nem csak magunk vagyunk. Elvileg majusban pedig a new yorki rokonok jonnek latogatni ( Nagybatyja/Nagynenje/Unokaoccse).

De visszaterve az itt letre:
Imadom a helyi garazsvasarokat. Szombaton ahogy setaltunk ta Michigeni tohoz talaltunk egyet. Igazi kis kincsekre lehet bukkanni. Az uj szerzemenyem egy tortilla lap tarto :D Csak mert sokszor csinalunk mexikoi vacsorat :)

CSodalatos ido volt a hetvegen, igazi nyar volt: 28 fok, napsutes, kek eg. A varos partjan levo strandok megteltek - napoztak az emberek, roplabdaztak, fociztak. Nem hittem volna, hogy ilyen nagy elet van a strandon. Az mar biztos, hogy legkozelebb mi is lemegyunk napozni :) Foleg mert vannak kutyabarat reszek. A husvet itt egeszen morbidan telt, ugyanis kb 45 embert lottek le a hetvegen - de jo hir , hogy csak 2 volt halalos. Mar kezd megszokotta valni, hogy napi 5-6 lovoldozeses hir van a hiradoban.


Az alabbi linkre is szoktam kepeket feltolteni, igy ha valakit erdekel az instagramon is kovethet :) Remelem a kovetkezo bejegyzesben mar be tudok szamolni arrol, hogy valamelyikunk szerzett munkat.



No comments:

Post a Comment