Saturday 1 April 2017

Szevasz Tavasz

Egy hete vagyunk itt, de annyi mindent csinaltunk, hogy sokkal de sokkal tobbnek tunik. A heten elinteztuk a social security cardunk nevcserejet (olyasmi mint a TAJ) - az enyemet a hazassag miatt kellett, mert amit meg 2008ban kaptam amikor Coloradoban dolgoztam azon meg Gonda Zsofia volt. Briannek pedig elirtak a nevet: Brain (Agy :D). A heten tobb lakast is megneztunk, az egyik kifejezetten tetszett a kornyeken, igy hetfon jelentkezunk ra. Az, hogy egyikunknek sincs munkaja meg neheziti a dolgot, mert a legtobb hely nem ker extra honapot letetnek, hanem munkahelyi igazolast ker. A legtobb epuletet egy egy ceg adja ki, igy hiaba probaljuk mondani, hogy ki tudunk fizetni 5-6 honapot elore, nekik a papir kell :(

Furcsasagok
Nagyon sok helyen hasznaljak ezt a kulcstarto lakatot amit a kepen lattok. Mivel sok ugynokseg mutatja meg folyamatosan a lakasokat az erdeklodoknek, az a legegyszerubb modja, hogy a bejaratnak egy ilyen lakatba beteszik a kulcsot es megadjak a kombinaciot annak aki megmutatja a lakast.  Feltettem egy kepet a mosodarol is.. vagyis hat az egy darab mosogep-szarito komborol. A legtobb lakasban ez lent van a pinceben. Ahogy irtam 2-2 dollar a mosas es szaritas. Ami nagyon fura, hogy itt nincs kulon mososyer feher fekete es szines ruhara...van kb 30 kulonbozo mososzer, de igy kb nem is ertem mi a kulonbseg koztuk. Tok jo, hogy a lakok mind lent hagyjak a mososzert..en mondjuk nem. :D 



A tegnapi 2 fok utan ma itt is bekoszontott a tavasz, vegre.. mindig nezem a budapesti idojarast es mar fajt a szivem a nap es meleg utan. Ma viszont kijutott mind a kettobol. 16 kilometert setaltunk innen be a varosba, keresztul a varoson, a molon at a parkba es utana a Pet Smartba. Lassan meg lesz a 100 km setank amiota itt vagyunk :D Nem is baj, addig sem hizunk!

Nagyon jo, hogy a part menten lehet futni, es raadasul vannak ingyenesen!! hasznalhato szekrenyek, hogy le tudd rakni a felesleges cuccod.. Hol lennenek mar meg a kulcsok otthon... 



Tegnap megint bementunk a Marionosba.. Az a hely szerelem elso latasra. Olyan valasztek van mindenbol. Imadjuk. Nem nehez tulkoltekezni :))) Most egy masikban voltunk amugy, ahol sushi bar is van.. es isteni sushi volt, nem gagyi mu szupermarketes..


Az utolso furcasag kep mara a Pet Smartbol van: ez a kutya napkozi.. van egesz napos illetve fel napos napkozi :D 14-20 dollar. HIhetetlen mennyire allatbarat ez a varos. Vanna olyan szolgaltatsok, hgy el is hozzak kocsival a kutyat, aztan hazaviszik.. Tudom, most mar otthon is elkezdtek ezeket, de otthn ez meg nem megszokott mind itt.

2 comments:

  1. Szia, orulok h jol erzitek magatokat es amiota irtal a csoportba azota akarok en is Neked. Csak egy otlet. Mi Napervilleben lakunk, ami nincs olyan messze Chicagotol, es arra gondoltam, hogy ha nem ragaszkodtok a nagyvarosi elethez, ez is egy lehetoseg. Pl az a lakopark vagy mi amiben mi lakunk allatbarat, meg pet spa is van😀😀 (GrandReserve a neve, ha meg akarod nezni). A masik meg h most nyilt egy vadi uj szalloda, talan ha jol lattam tegnap meg nem is teljesen, csak a fele, nem tudom milyen allast kerestek es milyen van/vagymarnincs itt, de lehet megerne egy probat. Hotel Indigo. Most csak ennyi gyorsan, mert en meg rohanok a suliba, majd olvasom a blogod h mi lett vegul😀😀 (ja es ha szerettek tarsasozni, nekem kicsivel tobb is van, mint a mostani lakasotokban, szoval ha lakni nem is egy-egy partira elzarandokolhattok 😀😀😜)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia! A tervunk az, hogy ha az egy ev utan is itt akarunk elni, akkor valoszinuleg a kulvarosba koltozunk. Neztem Napervillet nagyon baratsagos helynek tunik, bar eddig a varos is az. Koszonom a tippet, neztem a Hotel Indigo allasat, de nem talaltam sajnos olyan allast ami relevans lehet :( De folyamatosan nezunk, jelentkezunk, interjuzgatuk, remleem 2-3 het es lesz valami. Mindenkeppen osszehozhatnank egy talalkozot. Nemsokara koltozunk, igy most a majus eleje biztos ezzel fog telni, de szeretnenk egy kocsit is majd lassan, ami konnyebbe tenni a mozgats varoson kivul is. Koszonom a tippet meg a meghivast is :) Ha gondolod facebookon jelolj be!!

      Delete