Tuesday 28 March 2017

Tul a nyaralas hangulaton / Vacation mood is fading away

A `nyaralas` resznek nagyjabol vegeszakadt, a tegnapi nappal elkezdtuk a helyi ugyek intezeset. Tegnap bankszamlat nyitottunk es jogsit is akartunk intezni, de ahhoz nem volt meg a megfelelo iratunk. Hazafele Brian egy helyi borbelyhoz is beugrott, hogy a szakallat egy kis rendbetegyek. Nem rajongok a favago szakallert amit noveszt, de igy legalabb megnyirbaltak a felesleges reszeket.

Tegnap volt egy izgi kalandunk mikor este kutyat setaltattunk.. itt figyelni kell, mert utcasarkonkent valtozik a kornyek.. egy boltba akartunk elmenni a kozelben, kb 15 perces seta.. ( az utobbi par napban 15 km-eket setaltunk szoval mar meg sem kottyant)... amint athaladtunk egy nagyobb uton, egy epitkezes mellett es egyhid alatt, hirtelen egy gettoba csoppentunk.. nyilvanvaloan latszott, hogy kicsit eltevedtunk, de nem akartunk panikolni... tettunk egy kort, bementunk a boltba (Aldi :D) es tuztunk is haza.. nem mondom, hogy nem ereztem magam kenyelmetlenul, de Brian sem maradt volna egy perccel sem tovabb :D



A mai napot nagy izgalommal vartuk, mert ma volt az allasborze.. termeszetesen az a doboz amiben a magassarkuim vannak nem erkezett meg sajnos, igy 9-re az alalsborze melletti boltba rohantam kosztumben es nike cipoben...hogy mashogy kezdenem, ha nem igy :) Az allasborze abban a hotelben volt, ahol oktoberben voltunk, igy nosztalgiaztunk, hogy par honapja nem hittuk volna, hogy allasborzere terunk vissza ebbe a hotelbe.. Hat a hvg allasborzehez kepest ez egy vicc volt.. a legtobb ember melegitoben jott el.. kb 10 ceg kepviseltette magat, amibol 4en el sem jottek, vagy kesve de mi nem vartuk meg. Elsokent erkeztunk, igy mikor a kaput kinyitottak en elsokent be is loholtam, atadtam az oneletrajzokat, par percet beszeltunk es mentunk is, mert kb ennyi volt a lenyege.. Utkozben egy par szallodaba is beadtunk az oneletrajzot... miert is ne...hianyik a jo kis Marriott kezdvezmeny :)



 5re ma mentunk megnezni egy lakast a kornyeken.. nagyon jol nezett ki, csak itt kicsit bonyolultabb a dolog, mint az, hogy azt mondjuk ok szeretnenk..
- eloszor is megnezik a credit score-unkat: ha idoben fizeted a csekket, van credit kartyad, a szamlad pozitiv akkor a credit score emelkedik.. logikusan minel magasabb annal jobb foleg ha pl hitelt akarunk intezni
- fel kell mutatni, hogy a rent 3szorosat megkeressuk : na ennel bajban vagyunk, mert meg nincs munkank, habar az osszeget fel tudjuk mutatni, de nekik munkaltatoi igazolas kell

Meg mindig nem terunk magunkhoz, milyen gyonyoru lakasok/hazak vannak it.. Hatalmas teto teraszokkal. Ma is 14 kmt sikerult setalni, igy volt szerencsenk meg nagyobb reszt bejarni.


**********************************

As the weekend passed our vacation mood is also started to fade away.. Yesterday we were busy opening accounts at the bank and apply for drivers licence, altough we could not get that in the end as we are missing some stuff. So we started to walk back but first passed by a barber shop to get Bri`s beard finally trimmed a bit and make it to look like an adult beard instead of a homeless one.

Today was the day of the jobfair at the same hotel where we stayed at in October, so we got a little nostalgic, since it seems like it was yesterday. Who would have tought we will be back to the same hotel for a jobfair.. the fair itself was stupid, as it was barely employer who participated.. most of the attendees did not even dress appropriate.. but in the end we could chat a little with the recruiters and dropped our resumes as well.. hoping for the best.

IN the afternoon we had an apartment viewing.. which we actually really liked but not sure if we are gonna meet the requirements.. as we do not have a job yet. I hope it will change soon :) 
The past days we walked almost everyday like 14-15 KM so we pretty much discovered most of the area... what an amazing houses and apartments.. we are amazed by them.. and absolutely love the roof tops everywhere..

No comments:

Post a Comment