Thursday 8 June 2017

Meg tobb furcsasag

Mivel mult heten ota tul sok izgalom nem tortent, viszont egy halom dolog volt ma a fejembe, hogy leirjam ezert most meg is teszem :) Raadasul ma Moni baratnommel skypeolva meg is jegyezte, hogy 2 naponta megnezi, hogy irtam-e, szoval nehogy mar ne frissuljon a blogom ezek utan holnapig :)

Babakocsi helyett

Multkor mar tettem ide linket a kis radio flyer kocsirol (megint megtettem), ami itt amcsiban nagyon menonek szamit. Volt egy ilyen film is sot a ceg itt van Chicagoban (lehet mashol is van) es van itt egy hatalmas radio flyeres kocsi is..
Szoval nem csak a gyerekeket huzogatjak benne, de pl multkor a garazsvasaron az emberek abba pakoltak. Elegge praktikus :)
Ezenkivul ilyenekben tologatjak a gyerkocoket. Eleg vicces, ilyet otthon nem nagyon lattam.

Gyalogosnak megallni, na meg mit nem

Ahol nincs stop tabla ott eletveszely atkelni a ZEBRAN. Habar a kreszben benne van, hogy ha gyalogos a zebran van meg kell allni, de itt ezt nem igazan tartjak. Mar bent allok a zebra kozepen sem allnak meg.. szoval itt erre nagyon oda kell figyelni, mert a soforok tulsagosan el vannak foglalva a telefonjukkal.. meg neha ijeszto de az ujsaggal is!! az olukben. Borzaszto soforok az amerikaiak.. Mondjuk gondolom ez abbol is fakad, hogy nem tul okosak (tisztelet a kivetelnek).

AJandekkartya mania es feltoltheto kreditkartya

Mindenhez van az amcsiknak ajandekkartyajuk. Amihez nincs az nem meno. Szamomra egy sokk volt meg 8 eve Alabamaban, amikor a facebookos Farmville-hez arultak ilyen kartyakat a Walmartban.. Tegnap azonban ez szamomra egy uj fejezethez vezetett: ajandek hitelkartya.

Nem kell bankba menni, csak szerzel egy ilyet es hasznalod. HIhetetlen.. Nem csoda, hogy mindenkinek itt 3-4-5 hitelkartyaja van... 
 

Az utolso ket furcsasag igazabol csak egy egy kep.. az elsot a kozeli szupermarketben fenykepeztem.. latszik rajta a frissesseg es a hozzaadott mesterseges anyagok hianya.. nem csoda, hogy tulsulyosak..

A masik viszont egy nagyon pozitiv dolog, amit otthon tavaly lattam eloszor: csapatuk iranti szderetet es buszkeseg. 
Otthon tavaly imadtam a magyar foci csapat sikereit unneplo tomeget mindenhol, egyutt, kozosen utalat nelkul.. Tavaly a helyi baseball csapat sok sok ev utan  bajnok lett. Mi pont itt voltunk es mar akkor is imadtam, ahogy mindenki a csapat notat dudolta, kb mint otthon az ejjel soha nem erhet veget c dalt.. De itt az emberek tobbsege mindennap, legalabbis meccsnapokon (ami eleg gyakori) a csapat mezt/baseballsapit/stb hord. De altalaban ilyemkor pl a buszon is szuroklnak a Chicago Cubs csapatnak:

 

Amugy hihetetlen orom, de iden meg egy vendegunk lesz osszel :) El sem hiszem, hogy ennyien meglatogatnak mar iden.. jovore lassan lehet foglalni a helyeket a Kops Bed&Breakfastbe :D


No comments:

Post a Comment